logo pro deo advocaten gratis advocaat gratis juridisch advies advocaat aanvragen

Pro Deo Advocaten

Juridische tweedelijnsbijstand, ook voor u?

SCHULDEN – BUDGETBEHEER – SCHULDBEMIDDELING – COLLECTIEVE – GEEN INKOMEN – GEEN GELD – TOEGANG TOT PRO DEO – PRO DEO ADVOCAAT – BJB – HULP VRAGEN

Ik heb schulden

Schulden kunnen overweldigend zijn, maar er is juridische hulp beschikbaar. U kunt een juridisch adviseur of advocaat contacteren voor advies als u moeite hebt om uw schulden af te lossen. Zij zullen u helpen om uw rechten en opties te begrijpen, zoals schuldbemiddeling, betalingsregelingen of faillissement.

In budgetbeheer

Als u in budgetbeheer zit, kan het nuttig zijn om juridisch advies in te winnen om uw rechten te kennen en te beschermen. U kan juridische hulp vragen bij organisaties zoals het Juridisch Loket of een juridische consultatie bij een advocaat om u bij te staan bij budgetgerelateerde kwesties. 
Ik zoek juridische bijstand.

Collectieve of schuldbemiddeling

Als u in schuldbemiddeling zit of een collectieve schuldenregeling hebt, kan u onder andere juridische hulp krijgen door contact op te nemen met een gespecialiseerde pro Deo advocaat. Deze advocaat kan u eventueel begeleiden door het proces, uw rechten beschermen en helpen bij onderhandelingen met schuldeisers. 

Pro Deo bijstand of Juridische tweedelijnsbijstand

Als u geen geld hebt, in schulden zit en budgetbeheer hebt, maar een advocaat nodig hebt die u niet kunt betalen, kunt u mogelijks hulp krijgen van een pro Deo advocaat via juridische bijstandsbureaus, justitiehuizen of het Bureau voor Juridische Bijstand (BJB) in uw regio. Zij kunnen u helpen bij juridische kwesties en u doorverwijzen naar een geschikte advocaat.

financiele problemen prodeo zoeken - Pro Deo Advocaat

In aanraking gekomen met Justitie, geen geld

Als u in aanraking bent gekomen met justitie, geen inkomen hebt en geen spaargeld, kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. Het kan een verontrustende en stressvolle periode zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat er altijd mogelijkheden zijn om uw situatie te verbeteren en vooruitgang te boeken, ongeacht de obstakels die u tegenkomt.

Een van de eerste stappen die u kan overwegen is het inschakelen van juridische bijstand via het pro Deo systeem. Pro Deo staat voor het verstrekken van gratis of sterk gereduceerde juridische bijstand aan mensen met beperkte financiële middelen. Dit kan een waardevol hulpmiddel zijn voor mensen zoals u die in financiële moeilijkheden verkeren en toch juridische ondersteuning nodig hebben.

Toegang tot het pro Deo systeem

Om toegang te krijgen tot pro Deo bijstand, kan u oa. een verklaring van armoede indienen bij de Orde van Advocaten in uw regio. U kan een pro Deo advocaat toegewezen krijgen die u zal bijstaan in juridische procedures, u adviseert over uw rechten en plichten, en u vertegenwoordigt in de rechtbank. Het is een manier om ervoor te zorgen dat uw stem gehoord wordt en dat uw belangen worden behartigd, zelfs als uw financiële situatie momenteel moeilijk is.

Het pro Deo systeem is er om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke toegang heeft tot gerechtigheid, ongeacht hun financiële situatie. Het is een manier om ervoor te zorgen dat jullie niet alleen staan in het juridische proces en dat u de nodige ondersteuning krijgt om uw situatie aan te pakken en uw rechten te verdedigen.

armoede schulden advocaat zoeken - Pro Deo Advocaat

Bureau voor Juridische Bijstand of BJB

Naast pro Deo bijstand zijn er ook andere vormen van ondersteuning beschikbaar voor mensen in moeilijke financiële situaties. Het Bureau voor Juridische Bijstand en het Juridisch Loket bieden gratis juridisch advies en ondersteuning aan mensen die dit nodig hebben. Het is de moeite waard om deze bronnen te verkennen en te kijken hoe ze u kunnen helpen bij het vinden van juridische oplossingen voor uw problemen.

Het is begrijpelijk dat u overweldigd kan voelen door de huidige situatie, maar het is belangrijk om hoopvol te blijven en te weten dat er mensen en middelen zijn die u kunnen helpen. Door actie te ondernemen en gebruik te maken van de beschikbare ondersteuning, kunt u werken aan het verbeteren van uw juridische en financiële situatie.

Onthoud dat u niet alleen bent in deze uitdaging. Zoek steun bij vrienden, familie, hulpverleners en juridische professionals die u kan begeleiden en ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Samen kan u stappen zetten om de obstakels te overwinnen en naar een betere toekomst toe te werken.

Wees niet bang om hulp te vragen

Het is een proces dat tijd en inspanning vergt, maar met de juiste mindset en de juiste ondersteuning kan u uw situatie verbeteren en een positieve verandering teweegbrengen in uw leven. Wees niet bang om hulp te vragen en op zoek te gaan naar oplossingen die bij u passen.

Blijf positief en blijf geloven in uw vermogen om de uitdagingen te overwinnen. Met doorzettingsvermogen, veerkracht en de juiste ondersteuning kan u de moeilijkheden overwinnen en een nieuw hoofdstuk in jullie leven beginnen. U verdient het immers om ondersteund te worden en om de kans te krijgen op een hoopvolle toekomst.

Als u nog vragen hebben of meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de juiste instanties en professionals die u kunnen begeleiden en ondersteunen. Samen kan u werken aan het vinden van oplossingen en het creëren van een positieve verandering in uw leven. Blijf hoopvol en blijf gemotiveerd, want er is altijd een weg naar een betere toekomst …

familiale prblemen door geldgebrek
armoede schulden advocaat zoeken - Pro Deo Advocaat
financiele problemen prodeo zoeken - Pro Deo Advocaat

Niet elke advocaat is gespecialiseerd in schuldproblemen. Idealiter zoekt u een advocaat gespecialiseerd in schulden of insolventie. In Vlaanderen kan u hiervoor terecht bij een advocatenkantoor dat zich richt op financieel recht of schuldbemiddeling. U kan ook contact opnemen met de Commissie voor Juridische Bijstand (OCMW) voor gratis bijstand.

Weet dat een advocaat zelf wettelijk verplicht is om te controleren of een cliënt voldoet aan de vereisten voor pro Deo rechtshulp.

Scroll naar boven
prodeoadvocaten pro deo logo wit achtergrond

Popup Disclaimer

“Opgelet. Deze website gaat niet uit van een wettelijk bevoegde overheidsinstantie noch van een door de Raad van de Orde van Advocaten ingestelde bureau voor juridische bijstand. Deze website wordt beheerd door Webtron BV, een private onderneming die op geen enkele wijze bevoegd is voor de organisatie van juridische tweedelijnsbijstand (pro deo).

Deze website heeft enkel de betrachting om u als gebruiker of rechtszoekende te informeren over de kosteloze tweedelijnsbijstand en u, indien u dat wenst, kosteloos in contact te brengen met een (pro deo) advocaat. Webtron verleent zelf geen juridische bijstand of diensten in die zin.

Ten slotte kunnen wij op geen enkele wijze garanderen of de advocaat waarmee u eventueel in contact komt via deze website wel in de voorwaarden is om tweedelijnsbijstand aan te bieden. Ga hiervoor te rade bij het bureau voor juridische bijstand of uw advocaat. Wij komen niet tussen in de relatie tussen u als rechtszoekende en uw advocaat dan wel t.a.v. de Orde van Advocaten of het bevoegde bureau voor juridische bijstand. Onze website is enkel een doorgeefluik.”

Meer informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens vind je in onze Privacy Policy