logo pro deo advocaten gratis advocaat gratis juridisch advies advocaat aanvragen

Pro Deo Advocaten Misdrijf

Bescherm uw rechten met juridische bijstand.

ERNSTIGE GEWELDMISDRIJVEN – ZWARE VERMOGENSDELICTEN – ERNSTIGE DRUGSMISDRIJVEN – MISDRIJVEN TEGEN DE STAAT – ERNSTIGE SEKSUELE MISDRIJVEN – NALATIGHEID MET ERNSTIGE GEVOLGEN

Misdrijf gepleegd? Advocaat nodig.

U bent verdachte en u hebt een uitnodiging politieverhoor gekregen?  Dan is het van belang om een ervaren pro deo advocaat te kiezen die gespecialiseerd is in het relevante rechtsgebied. Deze specifieke advocaat – indien u daar wettelijk recht op hebt – kan u op een deskundige manier bijstaan tijdens het juridische proces. Zoek naar iemand met succes in vergelijkbare zaken, die duidelijk communiceert en een werkwijze heeft die bij u past. De juiste advocaat kan een groot verschil maken in de uitkomst van uw strafzaak.

Financieel moeilijke tijden

Als u met de politie in aanraking bent gekomen omdat u verdachte bent van een misdrijf, is het altijd verstandig om juridisch advies te vragen.
Hebt u daarbij financiële problemen, dan zijn er verschillende instanties die u verder kunnen helpen. Ik zoek juridische bijstand.

Kan ik beroep doen op pro Deo?

  • U wordt verdacht van een strafbaar feit, misdrijf waarvoor voorlopige hechtenis mogelijk is.
  • U bent -18 jaar
  • U voldoet aan de financiële criteria voor rechtshulp (lagere inkomensgrenzen).
  • U behoort tot een bepaalde categorie.

Pro Deo, vertrouw op deskundige juridische steun!

Pro Deo advocaat contacteren na plegen misdrijf: een overtreding is de lichtste vorm van misdrijf. Iemand die een overtreding begaat, kan hiervoor bestraft worden.
Misdrijf of misdaad zijn de zwaarste inbreuken!
In ons strafrecht is een overtreding de laagste van drie graden misdrijven, de andere twee zijn wanbedrijf en misdaad. Het is meestal de politierechtbank die zich uitspreekt over overtredingen: vb verkeersboete, parkeerboete, snelheidsboete, verkeersovertredingen, snelheidsovertredingen, bekeuringen, proces verbaal, pv, bezwaarschrift, rijbewijs kwijt, …
De term “misdrijf” is in het ons strafrecht een overkoepelende term voor alle gedragingen die in strijd zijn met de strafwet. Op misdrijven is steeds een straf ingesteld. Een misdrijf bestaat uit een materieel (de gedraging) en een moreel (de schuld) bestanddeel. Voorbeelden zijn:aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige; verkrachting; moord …

› Ik heb een overtreding gepleegd  | wanbedrijf gepleegd

politie arresteert een crimineel die misdrijf pleegt - Pro Deo Advocaat

Wat valt onder misdrijven?

Een misdrijf is een ernstige strafbare daad die een grote impact op slachtoffers en de samenleving kan hebben. Misdrijven geclassificeerd als criminele handelingen die aanzienlijk zwaarder zijn dan wanbedrijven of overtredingen.

Hier zijn vijf voorbeelden van misdrijven: moord, verkrachting, fraude, gewapende overval, mensensmokkel, …

Dagvaarding correctionele rechtbank

Een dagvaarding voor een misdrijf in de correctionele rechtbank betekent dat u officieel moet verschijnen voor ernstige strafbare feiten zoals diefstal of fraude. De dagvaarding bevat details over uw zaak en de zittingsdatum. Het is belangrijk om aanwezig te zijn, anders riskeert u een veroordeling bij verstek. Zoek juridische bijstand om u verdediging voor te bereiden en de best mogelijke uitkomst te behalen.

Beroep Correctionele Rechtbank

Na een uitspraak in een misdrijfzaak door de correctionele rechtbank hebt u het recht om in beroep te gaan als u het niet eens bent met de beslissing. Dit beroep moet binnen 30 dagen na de uitspraak worden aangetekend bij het Hof van Beroep. Wij raden u aan om hierbij opnieuw juridische bijstand te zoeken om uw kansen op succes te vergroten.

verdachte aangehouden opgepakt.na op heterdaad betrapt door politie - Pro Deo Advocaat
politieman slaat verdachte in de boeien na plegen misdrijf - Pro Deo Advocaat
politie arresteert een crimineel die misdrijf pleegt - Pro Deo Advocaat
Scroll naar boven
prodeoadvocaten pro deo logo wit achtergrond

Popup Disclaimer

“Opgelet. Deze website gaat niet uit van een wettelijk bevoegde overheidsinstantie noch van een door de Raad van de Orde van Advocaten ingestelde bureau voor juridische bijstand. Deze website wordt beheerd door Webtron BV, een private onderneming die op geen enkele wijze bevoegd is voor de organisatie van juridische tweedelijnsbijstand (pro deo).

Deze website heeft enkel de betrachting om u als gebruiker of rechtszoekende te informeren over de kosteloze tweedelijnsbijstand en u, indien u dat wenst, kosteloos in contact te brengen met een (pro deo) advocaat. Webtron verleent zelf geen juridische bijstand of diensten in die zin.

Ten slotte kunnen wij op geen enkele wijze garanderen of de advocaat waarmee u eventueel in contact komt via deze website wel in de voorwaarden is om tweedelijnsbijstand aan te bieden. Ga hiervoor te rade bij het bureau voor juridische bijstand of uw advocaat. Wij komen niet tussen in de relatie tussen u als rechtszoekende en uw advocaat dan wel t.a.v. de Orde van Advocaten of het bevoegde bureau voor juridische bijstand. Onze website is enkel een doorgeefluik.”

Meer informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens vind je in onze Privacy Policy