logo pro deo advocaten gratis advocaat gratis juridisch advies advocaat aanvragen

Pro Deo Advocaten Wanbedrijf

Professionele vertegenwoordiging in de rechtbank.

ZWENDEL / FRAUDE – DIEFSTAL ZONDER GEWELD – OPLICHTING – SMAAD EN LASTER – DRUGBEZIT VOOR PERSOONLIJK GEBRUIK – DRONKENSCHAP – INBREUKEN OP ARBEIDSWETTEN & MILIEUVOORSCHRIFTEN

Wanbedrijf gepleegd? Advocaat nodig.

Bij een wanbedrijf is het belangrijk een deskundige pro Deo advocaat te kiezen met ervaring in het relevante rechtsgebied. Deze gespecialiseerde raadsman zal u adequaat kunnen bijstaan gedurende het juridische proces. Zoek naar iemand met succes in vergelijkbare zaken, open communicatie en een aanpak waar u zich prettig bij voelt. De juiste advocaat kan een grote invloed hebben op de uitkomst van uw zaak.

Financiële uitdagingen

Als u met de politie in aanraking bent gekomen ivm een wanbedrijf en u hebt het financieel moeilijk, is het altijd verstandig om juridisch advies te vragen.
Er zijn oa. verschillende instanties die u verder kunnen helpen. Dit kan in sommige omstandigheden zelfs allemaal kosteloos gebeuren.
Ik zoek juridische bijstand.

Kom ik in aanmerking voor pro Deo?

  • U bent verdacht van een wanbedrijf waarvoor voorlopige hechtenis mogelijk is.
  • U bent minderjarig.
  • U voldoet aan de financiële voorwaarden voor juridische bijstand (beperkte inkomensgrenzen).
  • U behoort tot een bepaalde categorie.

Pro Deo: juridische bijstand zonder financiële barrières.

Pro Deo advocaat contacteren na plegen wanbedrijf: een overtreding is de lichtste vorm van misdrijf. Iemand die een overtreding begaat, kan hiervoor bestraft worden.
Wanbedrijf is erger dan een overtreding …
In ons strafrecht is een overtreding de laagste van drie graden misdrijven, de andere twee zijn wanbedrijf en misdaad. Het is meestal de politierechtbank die zich uitspreekt over overtredingen: bv. verkeersboete, parkeerboete, snelheidsboete, verkeersovertredingen, snelheidsovertredingen, bekeuringen, proces verbaal, PV, bezwaarschrift, rijbewijs kwijt, …Een wanbedrijf wordt bestraft met een correctionele straf. De term “misdrijf” is in ons strafrecht een overkoepelende term voor alle gedragingen die in strijd zijn met de strafwet. Op misdrijven is steeds een straf ingesteld. Een misdrijf bestaat uit een materieel (de gedraging) en een moreel (de schuld) bestanddeel.
Enkel voorbeelden: diefstal; misbruik van vertrouwen; oplichting; slagen en verwondingen;

› Ik heb een overtreding gepleegd  | misdrijf gepleegd

professionele dief probeert auto te stelen - Pro Deo Advocaat

Wat zijn wanbedrijven?

Wangedrag, ook wel wanbedrijven genoemd, zijn strafbare feiten die minder ernstig zijn dan misdaden, maar zwaarder dan overtredingen. 

Hier zijn vijf voorbeelden van wanbedrijven: diefstal zonder geweld, oplichting, smaad, …

Deze misdrijven zijn minder zwaar dan bijvoorbeeld verkrachting of moord, maar ernstiger dan kleine overtredingen zoals verkeersovertredingen.

Dagvaarding correctionele rechtbank

Een dagvaarding voor de politierechtbank betekent dat u officieel wordt opgeroepen om voor de politierechtbank te verschijnen vanwege een overtreding. Dit kan bijvoorbeeld gaan om verkeersovertredingen of lichte strafbare feiten. Als u het financieel moeilijk heeft, kan hij in sommige gevallen een pro deo advocaat toegewezen krijgen, die u kosteloos of tegen een gereduceerd tarief zal verdedigen.
Ik zoek juridische bijstand.

Beroep Correctionele Rechtbank

Indien u het niet eens bent met de uitspraak van de  rechtbank, hebt u het recht om in beroep te gaan. Dit beroep moet binnen 30 dagen na de uitspraak worden ingediend bij het hof van beroep. Het is aan te raden om juridische ondersteuning te zoeken om uw zaak zo sterk mogelijk voor te bereiden.

autodief breekt in wagen in diefstal wanbedrijf - Pro Deo Advocaat
dief rooft auto leeg diefstal - Pro Deo Advocaat
professionele dief probeert auto te stelen - Pro Deo Advocaat
Scroll naar boven
prodeoadvocaten pro deo logo wit achtergrond

Popup Disclaimer

“Opgelet. Deze website gaat niet uit van een wettelijk bevoegde overheidsinstantie noch van een door de Raad van de Orde van Advocaten ingestelde bureau voor juridische bijstand. Deze website wordt beheerd door Webtron BV, een private onderneming die op geen enkele wijze bevoegd is voor de organisatie van juridische tweedelijnsbijstand (pro deo).

Deze website heeft enkel de betrachting om u als gebruiker of rechtszoekende te informeren over de kosteloze tweedelijnsbijstand en u, indien u dat wenst, kosteloos in contact te brengen met een (pro deo) advocaat. Webtron verleent zelf geen juridische bijstand of diensten in die zin.

Ten slotte kunnen wij op geen enkele wijze garanderen of de advocaat waarmee u eventueel in contact komt via deze website wel in de voorwaarden is om tweedelijnsbijstand aan te bieden. Ga hiervoor te rade bij het bureau voor juridische bijstand of uw advocaat. Wij komen niet tussen in de relatie tussen u als rechtszoekende en uw advocaat dan wel t.a.v. de Orde van Advocaten of het bevoegde bureau voor juridische bijstand. Onze website is enkel een doorgeefluik.”

Meer informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens vind je in onze Privacy Policy